Неділя, 05.05.2024, 18:22
Вітаю Вас Гість | RSS

Скірченська гімназія Торчинської селищної ради

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2019 » Лютий » 25 » Літературне свято «Ти для нас не тільки поетеса, а й добрий дух Волині»
11:03
Літературне свято «Ти для нас не тільки поетеса, а й добрий дух Волині»

 

Є люди, як свічки,

згорають, відходять у небуття.

Є люди, як зірки,-

горять і світять все життя.

Зіркою такої величини для всіх українців є поетеса Леся Українка. Кожним словом, кожним променем думки, кожним болем своїм живе в душі нашого народу
ця людина. З не такої вже й далекої минувшини, проте вже мовби крізь серпанок ця людина. З не такої вже й далекої минувшини, проте вже мовби крізь серпанок легендарності, проступає до нас образ поетеси, образ ніжний і чистий.

25 лютого з нагоди 148-ї річниці з дня народження Лесі Українки у ЗОШ І-ІІ ступеня с. Скірче відбулось літературне свято «Ти для нас не тільки поетеса, а й добрий дух Волині». Свято розпочала учителька української мови та літератури Семенюк О.В., яка розповіла про багатогранну творчу особистість Лесі Українки, про незгасимий вогонь її таланту, про високе поетичне слово, яке написано не розумом, а душею, бо саме там народилося.

Юні учасники заходу натхненно декламували напам΄ять твори відомої поетеси, а ведучі , учениці 8-го класу Коробка Анна та Крищук Богдана, нагадали її життєвий і творчий шлях.

Другокласники піднесли до портретавидатної доньки землі волинської  «…хліб, калину й колос…», адже ще малою Леся «…з недугою боролась та творчістю смерть перемогла».

Глядачі уважно слухали Карась Стефанію,  Коровайчук Діану, Кобець Зоряну, Хамулку Валентину, Лаврентьєва Бориса, Богомаз Марію та Матвійчук Анжеліку, Полоян Діану. У їхньому виконанні присутні почули чарівні поезії : «Конвалія», «Надія», «Сафо», «Літо краснеє минуло…», «На роковини», «Слово, чому ти не твердая криця…», «Як дитиною бувало…», «Вечірня година» та інші.

Учасники гуртка «Акторської майстерності»  інсценізували уривок із драми-феєрії «Лісова пісня». В стінах школи на деякий час ожили герої твору завдяки учням 8-го і 9-го класів: Кардаш Вікторії, Матвійчука Олега, Романчук Анастасії, Лизуна Дмитра. Зворушливим видався для глядачів діалог маленької Лесі та її мами у виконанні Коровайчук Діани та Коробки Анни.

На заході були присутні учні та вчителі школи.

 

Переглядів: 345 | Додав: Світ | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz