Середа, 24.04.2024, 20:21
Вітаю Вас Гість | RSS

Скірченська гімназія Торчинської селищної ради

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2012 » Вересень » 24 » 70-річчя "Молодої гвардії" святкуватимуть на загальнодержавному рівні
13:00
70-річчя "Молодої гвардії" святкуватимуть на загальнодержавному рівні
Восьмого червня 2012 року під головуванням Міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника відбулося перше засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення 70-річчя від дня створення підпільної молодіжної організації «Молода гвардія».

У засіданні взяли участь члени оргкомітету – представники Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, Міністерства культури України, Міністерства оборони України, Міністерства фінансів України, Міністерства закордонних справ України, Луганської державної адміністрації та ін.

«Історію організації «Молода гвардія» відома кожному, тож не треба нагадувати про важливість відзначення цієї річниці», - сказав Міністр Дмитро Табачник.

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 8 лютого 2012 року № 87 утворено оргкомітет з підготовки та відзначення 70-річчя від дня створення підпільної молодіжної організації «Молода гвардія», а розпорядженням Кабінету Міністрів України від 19 березня 2012 року № 274-р затверджено план заходів.

Цьогоріч 28 вересня, відзначатиметься 70 років від дня створення однієї з найвідоміших молодіжних організацій антифашистського руху опору «Молода гвардія», що діяла в шахтарському місті Краснодоні Луганської області в роки Великої Вітчизняної війни.

Інформуючи про виконання, Міністр зазначив, що крім плану заходів МОНмолодьспорту значну допомогу надав Державний комітет телебачення і радіомовлення, що видає роман за програмою «Українська книга».

Про організацію заходів, які відбудуться у місті Краснодон, поінформувала Марія Барзенко, начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Луганської обласної державної адміністрації. За її словами, культурна програма для молоді об’єднуватиметься у флешмоб. Протягом вересня-жовтня проводитимуться: фестиваль патріотичної пісні, Всеукраїнська конференція юних краєзнавців, «Ешелон пам’яті», у якому вже зголосилися взяти участь понад 300 студентів та школярів з Російської Федерації та Республіки Білорусь.

Зокрема, визначено місце проведення фіналу Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Зірниця»: переможці обласного етапу у вересні 2012 року змагатимуться на базі дитячого оздоровчого табору «Південний» (Бахчисарайський район, АР Крим). Дату проведення буде визначено на найближчому засіданні Центрального штабу військово-патріотичної гри.

За підсумками засідання домовлено про узгодження та координацію детального плану заходів, а також надано відповідне доручення Міністерству фінансів України про надання інформації щодо помісячного розподілу видатків.

Окремо розглядалося питання про надання методичної допомоги у проведенні конференцій, круглих столів, семінарів та конференцій та залучення представників ветеранських організацій до їх організації.
Переглядів: 705 | Додав: skirche_shkola | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz